Themalunch Rouw en Verlies in je lijf IJsselstein

Rouw ten tijde van Corona valt niet mee. Waar rouwen altijd al een individueel en eenzaam proces is, word je nu nog meer op jezelf teruggeworpen, omdat de nabijheid van anderen niet meer vanzelfsprekend is in de 1,5 meter samenleving. De troostende knuffel of de steunende arm om je schouder zijn weggevallen, maar je lichaam vraagt misschien wel meer dan ooit om aandacht.

Gelukkig is er met de versoepeling van de maatregelen wel weer wat meer ruimte gekomen en kan Melanique Bruggink ( Bruggink massagetherapie, Nieuwegein, www.brugginkmassage.nl)  de workshop “ rouw en verlies in je lijf” opnieuw voor ons verzorgen tijdens een themalunch op 25 september. Voor de bijeenkomst in maart, net voor de “lockdown” was veel belangstelling en dit vraagt om herhaling.

“Rouw laat zich altijd voelen in je lichaam. Bijvoorbeeld door de pijn in je hartstreek van het verdriet of door aangespannen kaken van de boosheid over wat er is gebeurd. Het kan ook zijn dat je zo geschrokken bent dat al je spieren pijn doen. Soms zijn we zo aan het overleven dat we het contact met ons lichaam wat zijn kwijtgeraakt. Terwijl luisteren naar de signalen van je lijf heel ondersteunend kan zijn als je rouwt”

Melanique is zelf 10 jaar geleden plotseling weduwe geworden en dit bracht haar op een nieuw pad: Van GZ-psycholoog in de jeugdzorg werd zij massagetherapeut en specialiseerde zich in lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies.

Melanique zal ons op een interactieve manier meenemen in hoe aanraking en aandacht voor je lijf, de ingang is naar voelen wat er in je leeft. Ze zal informatie geven over massagetherapie bij rouw en verlies en er is volop ruimte voor lichaamsgerichte oefeningen en uitwisseling van ervaringen.

En natuurlijk is er weer een heerlijke lunch verzorgd door Plus J. Schimmel uit IJsselstein met heerlijk brood van “Brood van Menno”, ook uit IJsselstein.

(In de eerste helft van september zullen we in het kader van de corona-crisis, naar de deelnemers communiceren welke hygiëne- en voorzorgsmaatregelen we voor de themalunch afspreken met elkaar)

We zien je graag op 25 september in IJsselstein!

Melanique & Lyanne

Wanneer: vrijdag 25 september 2020 11.00-14.00

Waar: IJsselstein

Kosten: Gratis, (vrijwillige bijdrage mag altijd ; https://bunq.me/hemelrijk )

Aantal plaatsen: 6

Aanmelden: om je aan te melden graag een e-mail sturen met je naam, woonplaats, telefoonnummer, overlijdensdatum van je lief en leeftijd van je kinderen naar: lyanne@netwerkhemelrijk.nl